Vin d'ailleurs.fr

Boire du vin, être gai, c'est ainsi que je veux vivre Etre loin de la déraison, c'est la foi qui m'ennivre A la fiancée de l'univers, j'ai demandé quel était son douaire Elle m'a répondu : "rien que ton coeur ivre"

Vous n'êtes pas identifié(e).

#1 2011-07-26 04:56:35

Josephbey
New member
Inscription : 2011-07-22
Messages : 3

مقدمات و ابزار لازم برای تهیه شراب شیراز به روش ساده و کارآمد

مکان: هر مکان بسته ای که تغییر ناگهانی دما نداشته باشد.(دما هوا باید دمای معمولی اتاق باشد یعنی حدودا 20تا25 درجه)        ابزار:     دو عدد خُم یا قرابه گِلی با ظرفیت بالاتر از 30 لیتر و در دار. ظرف اول را برای تخمیر اولیه و ظرف دوم را برای تخمیر نهایی و زلال شدن نیاز دارید.( اگر امکان نبود بشکه ای از جنس فولاد ضد زنگ و باز هم اگر نبود بشکه پلاستیکی )                قطعه چوبی ساده به طول حدود یک مترلگنی بزرگ از جنس فولاد ضد زنگ( لعابی یا پلاستیکی شفاف و اگر باز هم ممکن نبود وان تمیز شده حمام!)                   لوله پلاستیکیبا قطر داخلی یک سانتیمتر جهتسیفون کردن(  بهتر هست  شفاف باشد ، زیرا عبور مایع را در آن به آسانی میبینید )      بطری شیشه ای30 عدد( هر رنگی غیر از شفاف . بتری خالی و تمیز شده نوشابه انتخاب مناسبی است  به دلیل استحکام خوب در مقابل فشار )       شیشه شور                    دستکش یک بار مصرف چند عددکیسه ای از جنس کرباس یا متقالبه اندازه 60 در 120 سانتیمتر که بایستی به دقت لبه دوزی و سپس تودوزی و لبه دوزی شده باشد یعنی لبه ریشه ای پارچه نه در داخل و نه در خارج از کیسه  دیده نشود و لبه بالائی کیسه رادولا (تا) کرده و چرخ نموده و با ریسمانی محکم از درون محوطه دوخته شده سر کیسه را قابل جمع شدن و گره زدن نمائید. این کیسه ابزار مهمی در جداسازی و صاف کردناولیه شراب است. پس از هر بار مصرف آنرا زیر و رو کرده و فقط با آب جاری بشویید و بگذارید در آفتاب خشک شود. چنین کیسه ایدر بازار نیست و باید خودتان با کمک خیاطی اقدام به دوختن آن نمایید. در هر صورت درون و بیرون کیسه تودوزی شده باشد.      قیف پلاستیکیماده پاک کننده(پودر لباس شوئی ساده و بدون عطر یا مواد خوشبو کننده بهترین است)انگور(4)نوع انگور بستگی به مکان جغرافیایی دارد که در آن زندگی میکنید و تاکید بر آنکه نوع و نام انگور مشخصی را معرفی و یا سفارش کنم بسیار مشکل است.     بهر حال انگور سیاه محلی  را مصرف کنید. انگور را در صورت امکان شخصا از تاکستان های اطراف شهر خودتان مستقیم بخرید. دلیل آنست که این انگور آلودگی کمتری دارد و دستمالی نشده شده است. از همه مهمتر توجه  داشته باشید که انگور شسته نباشد. انگور شسته شده پکتین (قشر تقریبا سفید رنگی که روی پوسته انگور بطورطبیعی است و با دست کشیدن یا شستن پاک میشود) خود را از دست داده و به دلیل از دست دادن پکتین (5) ، نیاز بهمخمر(6) شیمیایی برای الکلاز دارد.     1-شراب طبیعی روشی است که بدون کمک از هرگونه مواد شیمیایی جهت بهبود رنگ یا رسوب سریع یا ماده ثابت نگهدارنده تهیه شود.2-هر سه کارخانجات تهیه شراب بودند که برای نگهداری شراب از مواد شیمیایی کمک میگرفتند. .3-انگور سفید نیز میتوان استفاده نمود وشراب به رنگ طلایی یا زرد کمرنگ حاصل خواهد شد.4-انتخاب انگور به دلیل آنست که میوه ایست فراوان و متنوع و انتخاب آن راحت. هر گونه میوه ای را میتوان شراب گرفت حتی از هویج. مسیله مهم سه شرط مرغوبیت آنست.   5-Pectinماده ای سفید ، خاکستری یا قهوه ای رنگ که بصورت قشری نازک روی پوست اغلب میوه ها دیده میشود.6-Yeastمخمرماده ایست قارچی و درتهیه شراب یا آبجو برای تبدیل شیرینی به الکل مورد استفاده قرار میگیرد. نام دیگر آن در صنایعالکلاز(Alcoholize)یا الکلساز است. این ماده در محیط مرطوب وبا همکاری شکر فعال شده و بر شیرینی اثر شیمیایی گذاشته وشکر را تبدیل بهاتانولو گاز کربن میکند و از این فعل و انفعال گرما تولید میشود.مخمر انواع فراوان دارد و برای انواع شراب یا آبجو باید مخمر مخصوص آنرا مصرف نمود. اشکال در اینست که در ایران و بخصوص در شهرستانها تهیه آن مشکل و یا گاهی غیر ممکن و یا حتی گاهی فروشندگان آنرا با نامهای دیگری میشناسند. در صورتی که موفق به تهیه مخمر مخصوص برای نوع شراب مطلوب خود نشدید میتوان از مخمرهای دیگری استفاده نمود که شامل: مخمر نان و کیک است. عملکرد شیمیاییC6H12O6→2C2HOH  2CO2  Energy Released (118 kJ mol−1)


Hors ligne

Pied de page des forums